Турецький мобільний оператор купує бізнес в Ахметова
Турецький телекомунікаційний холдинг Turkcell розпочав процес покупки дочірньої компанії Укртелекому - Тримоб, що належить Рінату Ахметову.
news-image

Про це повідомили три незалежні один від одного учасники ринку, передає Є | Єдність.інфо з посиланням на "Економічну правду".

В Укртелекомі, СКМ і Turkcell від коментарів відмовилися. Проте за інформацією одного із співбесідників видання, в Тримобе вже проведений передпродажний аудит.

Директор Укртелекому Юрій Курмаз каже, що знає лише про загальний плановий аудит Укртелекому, який нещодавно закінчився. Тримоб почав роботу ще в 2007 році як перший 3g-оператор (UMTS) в Україні. Компанія покрила мережею всі великі міста України, але обслуговує не так багато клієнтів порівняно з gsm-операторами.

У 2011 році в ході приватизації вона дісталась австрійському інвестфонду EPIC разом з Укртелекомом. Пізніше контроль над підприємством перейшов до СКМ.

Група компаній Ріната Ахметова вже давно є партнером Turkcell. Спільно вони володіють третім за обсягом абонентської бази оператором Астеліт, life:), де у турків 55%, а у донецької компанії - 44%.

Читайте також: Рінат Ахметов купив частину «МТС Україна»