Світ
17 квітня 2015
Попереду розчленування Росії - прогноз спеціаліста
"Дії Путіна дають видимість швидкого успіху, але насправді ведуть до кризи Росії," - вважає професор університету Джорджа Мейсона Марк Кац.
news-image

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів Марк Кац, професор університету Джорджа Мейсона, який досліджує Росію все життя, повідомляє Є | Єдність.інфо.  Головний його інтерес - зміни влади у Росії, закордонна політика Москви та міжнародний тероризм.

"Перша Холодна війна обернулась розвалом СРСР. Нова, розпочата Путіним, ймовірно, обернеться розвалом Росії", - каже Кац. 

Також професор вважає, що попри гучні заяви з Москви міжнародна політика Росії - це повний провал, який до того ж недешево обходиться.

 

"У Путіна попереду може бути 3 одночасні конфлікти: в Україні, на Північному Кавказі та у Центральній Азії. І чим складнішою буде ситуація, тим більше під ним хитатиметься крісло. Всередині Росії є сили, які чекають свого часу. Багато людей хочуть демократизації", - каже професор.

Також Марк Кац додає, що ймовірніше ближчим часом на Росію може чекати відхід Північного Кавказу і Татарстану, проте на відміну від ситуації в Україні, на допомогу Москві ніхто не прийде.

 

Читайте також: Путін: нам ніякі погрози не страшні