Україна
17 квітня 2015
Власник кримських зоопарків готовий переїхати до України і працювати з Коломойським
Власник ялтинського зоопарку «Казка» і парку левів «Тайган» Олег Зубков через перерозподіл власності в Криму готовий залишити свій бізнес на півострові і переїхати до материкової України.
news-image

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на "Крим.Реалії". 

Відомий кримський підприємець скаржиться, що він та його бізнес піддаються тиску з боку сучасної влади півострова. Останній випадок, за інформацією Зубкова, стався напередодні, коли він отримав розпорядження з управління архітектури Ялти про необхідність знесення двох автопарковок перед зоопарком «Казка» «за свій рахунок або це буде зроблено за мій рахунок примусово».

За його даними, сьогодні в Криму також конфіскують майно підприємця з Одеси Андрія Кисловського. Йдеться про три дельфінарії в Алушті, Судаку і Феодосії, власником яких є одеський бізнесмен.

 

«Питання стоїть про конфіскацію дельфінів, які належать йому на правах приватної власності і яких він купив в Японії», – відзначив власник зоопарків.

Про вказані проблеми Олег Зубков, як зізнався він сам, збирався повідомити президента Росії під час «прямої лінії» 16 квітня, проте не зміг цього зробити.

«Крим неначе відданий на розграбування після референдуму. Якщо владі не потрібні такі об'єкти, хай скажуть мені, дадуть виїхати врешті-решт з Криму, я будуватиму спокійно в іншому місці. Скористаюся пропозицією пана Коломойського і його оточення, і будуватиму зоопарк у Дніпропетровську або в Херсоні, або в будь-якому іншому регіоні, де я буду потрібний, якщо Зубків не потрібний Криму зі своїми об'єктами", - із жалем зізнався бізнесмен.

Нагадаємо, Россільгоспнадзор 9 квітня заявив, що виявив в кримському парку левів «Тайган» незаконно ввезених тварин, які можуть бути носіями небезпечних хвороб.

Читайте також: Ініціатива перейменування на честь Путіна головного проспекту Сімферополя не знайшла широкої підтримки