Політика
17 квітня 2015
Береза прокоментував роботу українських послів: "Не справляєшся - звільни місце тому, хто зможе"
Борислав Береза розповів про свої враження від роботи послів України в різних країнах.
news-image

Народний депутат Борислав Береза розповів на своїй сторінці в фейсбуці про роботу українського посла в Іспанії, передає Є | Єдність.інфо.

За словами політика, дії посла України в Іспанії можна назвати бездіяльністю. Його не видно і він абсолютно губиться на фоні дуже активного посла Росії.

"Виникає відчуття, що послу Росії представляти позицію своєї країни треба більше ніж нашому. Тому він весь час з'являється на телеефірах, круглих столах і будь-яких заходах на яких можна представити точку зору про Україну. Але такої активності від нашого посла нема.",- пише Береза.

На думку нардепа, посол повністю пасивний у питанні подання публічної позиції України в Іспанії, а значить іспанці формують своє уявлення про Україну на основі виступів посла Росії в Іспанії.

"Ми чули, що у відомстві міністра закордонних справ Клімкіна панує кадровий голод. Але це не означає, що перед своїми співробітниками міністр не повинен щотижня ставити цілі і завдання, а потім не повинен перевіряти їх виконання. Представляти і відстоювати позицію України першорядний обов'язок наших зарубіжних представників. З тими, хто не може або не хоче виконувати свої обов'язки належним способом треба прощатися. Справляєшся - прекрасно. Не справляєшся - звільни місце тому, хто зможе.",- підсумував нардеп.