У МВФ заявили, що допоможуть Україні розібратися з кретидорами
Міжнародний валютний фонд вітає проведення реформ в Україні та має намір сприяти завершенню переговорів України з кредиторами про реструктуризацію частини боргу.
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо, про це йдеться в заяві Міжнародного валютного фонду. 

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард зустрілася з міністром фінансів України Наталією Яресько, головою Нацбанку України Валерією Гонтаревою і міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

Вона вітає той прогрес, якого вже вдалося досягнути українській владі завдяки програмі реформ, - прокоментували результати зустрічей у МВФ.

І Лагард, і міністри погодилися з необхідністю подальших ключових перетворень, які матимуть зовнішню підтримку, включаючи нинішні дискусії про боргові операції з приватними кредиторами.

Нагадаємо, Україна почала переговори про реструктуризацію частини держборгу, включаючи реструктуризацію суверенних і квазісуверенних бондів в обсягу близько $ 15,3 мільярдів, за загального обсягу держборгу в $ 70 мільярдів, на початку березня - одразу ж після схвалення програми кредитування економіки України з боку Міжнародного валютного фонду.