Фільм про серійні вбивства у СРСР провалився в світовому прокаті (відео)
Фільм "Номер 44" з бюджетом у 50 млн доларів зібрав за перші прокатні вихідні всього 600 тисяч доларів у США.
news-image

Фільм "Номер 44" шведського режисера Даніеля Еспінози, знятий з прокату в Росії, невдало стартував у світовому прокаті, повідомляє видання Variety, передає Є | Єдність.інфо.

За перші прокатні вихідні стрічка, бюджет якої склав 50 мільйонів доларів, заробила всього 600 тисяч доларів в США і 2,1 мільйона доларів у світі.

Коли ви витрачаєте 50 мільйонів на драму для дорослих, ви повинні бути впевнені, що знімаєте в потрібний час і в потрібному місці. Сьогодні, можливо, не варто було це робити, якщо тільки ваш продюсер не Стівен Спілберг, а режисер не Анджеліна Джолі. Отримана картина більше підходить для випуску на DVD, але не в кінотеатрах, - сказав кіноаналітик Джефф Бок.

15 квітня Міністерство культури РФ і представники компанії-прокатника "Централ Партнершип" відкликали "Номер 44" з прокату в Росії та низці країн СНД.

 Експерти Мінкульту вважали, що картина спотворює радянську історію і показує в невигідному світлі радянських громадян.

Не змогли подивитися фільм також і жителі України. Українська кінопрокатна компанія Multi Media Distribution була змушена зняти фільм з прокату більш ніж в 60 кінотеатрах. За словами експертів, дана ситуація виявила проблему залежності українського кінопрокату від російських компаній, що має підштовхнути вітчизняних дистриб'юторів до прямого співробітництва із західними правовласниками.

Дія фільму і книги відбувається в СРСР 1953-го (не рахуючи прологу, що розгортається в травні 1945-го). Головний герой, агент держбезпеки Лев Демидов, починає розслідування серії дитячих убивств і стає жертвою гонінь власного начальства, яке стверджує, що в комуністичному суспільстві не може бути маніяків, і звинувачує Демидова в держзраді.

Читайте також: І сам не гам і другому не дам: через параною Росії в Україні скасований прокат трилера "Номер 44"

Раніше повідомлялося, що фільм про серійні вбивства в СРСР зняли з прокату в Узбекистані.