Події
20 квітня 2015
Російський опозиціонер Сергій Мохнаткін порізав вени в СІЗО
Чоловік залишився живий, але був переведений в медичний блок, де утримуються люди з душевними розладами.
news-image

Сергій Мохнаткін, якого засудили до перебування в колонії суворого режиму порізав вени в СІЗО, передає Є | Єдність.інфо.

Опозиціонер порізав собі вени в СІЗО після того, як дізнався про майбутнє етапування в колонію. 17 квітня Мохнаткіна поінформували, що протягом найближчого часу його переведуть до колонії суворого режиму. За словами його адвоката Дениса Левіна, опозиціонер порізав собі вени на знак протесту. До цього Мохнаткін оголосив голодування.

«У минулий четвер з правозахисником Сергієм Мохнаткіна була з боку адміністрації СІЗО проведена профілактична бесіда, в ході якої йому було оголошено догану у зв'язку з тим, що він, на думку керівництва слідчого ізолятора, саботує роботу виправної установи і схильний до втечі. Після цього Мохнаткін оголосив голодування », - розповів захисник.

У грудні 2014 року суд засудив Мохнаткіна до 4,5 років колонії суворого режиму, його визнали винним у побитті співробітників правоохоронних органів. Слідство вважає, що Мохнаткін на акції «Стратегія-31», яка пройшла 31 грудня 2013 на Тріумфальній площі, чинив опір співробітникам поліції. При цьому він наніс тілесні ушкодження двом поліцейським.

Адвокат Мохнаткіна вказує, що його підзахисного все одно чекає етап відразу після зняття швів.