Політика
21 квітня 2015
У "ЛНР" впроваджують рейдові відключення боржників за електрику (відео)
Мета рейдів - відключення приватних будинків, що заборгували більше 2 тисяч гривень, від електромережі, попри те, що в самопроголошеній "республіці" гостро стоїть питання з виплатами пенсій і заробітних плат.
news-image

При цьому, директор ЛЕО Олександр Ємельяненко відзначив, що відключення не торкнуться "звичайного населення", проте не уточнив, кого саме він вважає "звичайним", а кого - ні, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на "Четвертую власть".

Нагадаємо, що на території, підконтрольній угрупуванню "ЛНР", немає жодної електростанції, що діє, і всю електроенергію сепаратисти отримують з територій України і Росії.

Проте самі бойовики не платять за отриману електроенергію і український газ.

 

 

Ми не в змозі сплатити у зв'язку з блокадою. Якщо вийдемо на рівень (зняття блокади), отримуватимемо газ, експортуватимемо продукцію, робитимемо розрахунки", - говорив представник "ЛНР"  Геннадій Ципкалов у березні в інтерв'ю РІА Новини.

Таким чином, жителі окупованої території в даний момент отримують енергоносії безкоштовно, проте бойовики шантажем і погрозами відключення змушують людей платити за отриманий газ і електрику угрупуванню Плотницького. Питання з пенсіями, соціальними виплатами в "республіці" залишається гострим, часто повідомляють, що зарплату люди отримують продуктовими пайками. 

Читайте також: У "ЛНР" заявили про дефіцит готівки