Політика
21 квітня 2015
Ляшко обізвав Лаврова "міністром з конячою мордою" (відео)
Нардеп обурився втручанням міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова у внутрішню політику України.
news-image

Народний депутат України Олег Ляшко з  трибуни Верховної Ради  порадив міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову "не заїкатися" про федералізацію України, пише Є | Єдність.інфо.

Не знаю, чи звернув хтось вчора увагу на заяву міністра закордонних справ РФ Лаврова, яка дослівно звучить так: «Після прийняття Україною декомунізаційних законів, Україні навіть не варто заїкатися про унітарний устрій держави, - почав свій виступ Олег Ляшко.
Я думаю, що мільйони українських громадян категорично заперечують, щоб жити за вказівками з Москви чи будь-звідки  з-за кордону. І мене дивує відсутність реакції української влади … на подібні заяви, на втручання у внутрішні справи України. Чому це нам із Москви повинні говорити, про що ми маємо «заїкаться»? - продовжив нардеп.

За словами Олега Ляшка, подібні заяви є ганебним і цинічним втручанням у справи суверенної держави та  принижують українців. Слова Сергія Лаврова свідчать про те, що Росія не просто зверхньо ставиться до сусідньої держави, а ще й про те, що Росія продовжує вести свою імперіалістичну політику , спрямовану на позбавлення України незалежності.

Ніхто нам не зробить добра, якщо ми самі собі його не зробимо, ніхто нас не поважатиме, якщо ми самі себе не поважаємо. І коли міністр з конячою мордою розказує нам, щоб ми заїкалися чи не заїкалися і ми мовчимо, то ми себе зневажаємо. Я цього не дозволю, - заявив Ляшко.