Події
21 квітня 2015
Ще одна версія скандальних обшуків: помста
Власну версію обшуків у чиновників Мін'юста висловив журналіст Дмитро Гнап.
news-image

Свою версію обшуків у чиновників Мін'юста висловив на своїй сторінці у Фейсбуці журналіст Дмитро Гнап, пише Є | Єдність.інфо.

За словами журналіста, вчора Тетяна Козаченко вимагала звільнення начальника Головного слідчого управління МВС, чиї підлеглі сьогодні здійснили обшук у її  помешканні.

Вчора, як з'ясувалося, Окружний адмінсуд Києва прийняв до розгляду позов департаменту люстрації про звільнення начальника головного слідчого управління МВС Віталія Сакала з посади. Позов готувала Тетяна Козаченко. Сьогодні вранці підлеглі Сакала прийшли до неї додому. Совпадєніє? Нє думаю, - написав Гнап.

За його словами, Сакал мав бути звільнений згідно із законом про люстрацію, проте цього досі не трапилося.

Він працює в керівництві Міністерства ще з часів Януковича-Захарченка. Цінний кадр, адже його, попри закон про люстрацію, чомусь не хоче звільняти пан Аваков, - зазначив журналіст.

Відомо, що у квартирі директора департаменту з питань люстрації Тетяни Козаченко розпочався обшук. Слідчі розслідують справу про підробку документів задля уникнення люстрації.

Втім, як повідомляла Є | Єдність.інфо, у прес-службі МВС зазначають, що кримінальне провадження відкрито за зверненням Міністра юстиції України Павла Петренка. 

Читайте також: У МВС пояснили, що обшуки в Міністерстві юстиції проводять за зверненням глави Мін'юста.