Війна
22 квітня 2015
За "ДНР" воює американець з Техасу (відео)
Бойовики виклали інтерв'ю з американцем, який воює на їхньому боці.
news-image

Громадянин США з позивним "Техас" воює в Україні на боці сепаратистів "ДНР" у складі бригади "Схід", передає Є | Єдність.інфо.

Відеоінтерв'ю з американцем виклали на своєму каналі активісти прокремлівської організації "Суть часу", які також воюють за "ДНР".

На питання, чому він приїхав воювати в Україну, американець заявив, що є антифашистом і комуністом. За його словами, він приїхав до Донбасу після того, як побачив, що відбувається на Майдані і зрозумів, що за цим стоять США. Як і інші російські бойовики, громадянин США упевнений, що українці і американці є фашистами. На його думку, в Донбасі відбувається битва між "добром і злом". При цьому українці і США є для "Техасу" втіленням абсолютного зла. 

Як американець і громадянин світу я відчув відповідальність і приїхав сюди допомагати цим людям захищати їхні будинки від нацистів, - розповідає "Техас".

Українців англомовний бойовик називає "юкропс", що є похідним від слова "укроп".

Американець розповів, що воює за "ДНР" вже чотири місяці, і брав участь у бойових діях в аеропорту і в селищі Спартак. Америку він покинув у листопаді 2014-го. Потім полетів у Ростов, з'їздив в Волгоград, а на початку грудня на автобусі приїхав у Донецьк із Росії. 1 січня бойовик вперше взяв участь у бою.

Він висловив жаль, що донецький аеропорт був прекрасною будівлею, що перетворилася на купу сміття, однак звинуватив у цьому не бойовиків, які зруйнували аеропорт з артилерії, а уряд США.

Також американський бойовик розповів, що він є не єдиним громадянином США, який воює за сепаратистів. Крім нього в Донбасі також воює його співвітчизник з позивним "Хантер".

"Техас" пообіцяв, що не поїде з України до кінця війни.