Події
22 квітня 2015
Гірники-протестувальники прорвалися до Адміністрації президента
Наразі шахтарі біля самої будівлі АП стукають касками.
news-image

Більше тисячі шахтарів, які прийшли в середу вранці передати свої вимоги керівництву держави в центрі Києва, прорвалися через охорону на вул. Банкова біля Адміністрації президента і впритул наблизилися до будівлі, передає Є | Єдність.інфо.

Протестувальники голосно стукають шоломами.  

Біля будівлі АП вишикувалося кілька кордонів міліції (всього близько 100 осіб). До охорони правопорядку залучені також бійці Нацгвардії.

Зазначимо, що Третій з'їзд шахтарів України, який відбувся у Києві, у вівторок прийняв постанову, в якій міститься звернення до президента про відставку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. З'їзд шахтарів, в якому взяли участь близько 800 делегатів, також вимагає скликати засідання РНБО, на якому мають бути вироблені заходи з врегулювання кризової ситуації у вугільній галузі. У постанові з'їзду також міститься звернення про внесення змін до держбюджету, в якому має бути передбачено необхідну кількість витрат на держпідтримку галузі.

У разі повного ігнорування постанови з'їзду, шахтарі мають намір підготувати і провести загальноукраїнські страйки.

Як повідомлялося, напередодні в Міненерго заявили, що на погашення боргів із зарплати шахтарям вже виділено 300 мільйонів гривень.

Відомо, що наразі страйкують працівники 15 шахт у Донецькій, Луганській, Львівській та Волинській областях.