Суспільство
22 квітня 2015
Ольга Богомолець хоче створити Долину ідолів (документ)
У музеї повинні бути розташовані пам’ятники комуністичним ідолам та інша комуністична атрибутика.
news-image

Народний депутат України та громадська діячка Ольга Богомолець звернулася з листами до Президента України Петра Порошенка та Віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань, Міністра культури України Вячеслава Кириленка,  з пропозицією підтримати ініціативу щодо створення в Україні Музею тоталітаризму під відкритим небом – Долині Ідолів, пише Є | Єдність.інфо.

Про це Ольга Богомолець написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Богомолець, відповідний музей необхідно створити з метою збереження історичних цінностей  та недопущення знищення майже цілого сторіччя в пам’яті України.  Музей мав би вмістити всі пам’ятники комуністичним ідолам та іншу комуністичну атрибутику.

 

Декомунізація має знайти відображення в історії нашої країни та знайти своє місце в Україні. Ми перегорнули радянську сторінку в історії України, але це не означає, що ми маємо стерти з пам’яті нації минулий період. Музей тоталітаризму дозволить майбутнім поколінням усвідомлювати все, що сталось з їх батьківщиною, жах пережитого та більше не допускати подібних помилок, - написала Ольга Богомолець.

Відомо, що аналоги таких музеїв давно існують в європейських країнах – Музей комунізму в Празі, Дім-музей терору в Будапешті, Музей окупації Латвії в Ризі, Музей окупації в Таллінні тощо.