Політика
22 квітня 2015
У Латвіі знайшли спосіб зупинити Росію
Питання агресії Росії стало предметом дискусії в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень з безпеки в Балтійському регіоні.
news-image

Заяву про помилку Заходу в оцінці Росії за своїми стандартами зробив міністр оборони Латвії Раймонд Вейоніс, беручи участь в дискусії, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на латвійські ЗМІ.

Ми не визнавали, що Росія розвивається, причому спираючись виключно на свою ідеологію. Економіка РФ повністю залежна від сировинних ресурсів, особливо енергетики. Тому владі потрібно показувати військові перемоги, свідками чого ми й стали останніми роками, — пояснив Вейоніс.

На думку глави Міноборони, агресія Росії відносно України "поза сумнівом означає її бажання переглянути кордони, що утворилися в Європі після Холодної війни".

Проте він також упевнений, що Захід знайшов і запобіжні заходи агресії.

Ми зрозуміли, що Росію можна тримати на дистанції за допомогою різних засобів. По-перше, своїми силами — готовністю протистояти. По-друге, шляхом дислокації союзників, і особливо США, на території країн Балтії. По-третє, поглибленими знаннями поведінки Росії. Лише всі ці компоненти разом можуть бути запорукою миру в нашому регіоні, — розповів політик.
Читайте також: "Прибалтійські країни блефують, коли розповідають, що бояться Кремля",- Пушков