У Єврокомісії відмовили "Газпрому" у вирішенні претензій на політичному рівні
Характер претензій Європейської комісії до російського монополіста "Газпрому" стосується винятково законодавства Євросоюзу про конкуренцію, в ньому немає політики.
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо, про це на брифінгу в Брюсселі заявив офіційний представник ЄК Рікардо Кардозо.

За його словами, повідомлення про претензії було направлено "Газпрому", а не російській державі.

Для нас це випадок порушення правил конкуренції. Ми його розглядаємо як випадок, що повністю знаходиться в сфері відносин Єврокомісії і "Газпрому", і будемо далі до нього ставитися таким чином", - зазначив політик.

Нагадаємо, раніше "Газпром", коментуючи повідомлення про претензії за порушення антимонопольного законодавства, спрямоване на адресу компанії, заявив, що очікує вирішення ситуації з урахуванням домовленості, досягнутої раніше між урядом РФ і ЄК, про пошук на міжурядовому рівні взаємоприйнятного рішення з питання антимонопольного розслідування. Розслідування було відкрито 31 серпня 2012 року.

Міненерго Росії, у свою чергу, зазначило, що в листопаді 2013 року була досягнута письмова домовленість між головою уряду РФ Дмитром Медведєвим і головою Єврокомісії Жозе Мануелєм Баррозу про проведення консультацій з цього питання. Процес консультацій був перерваний Єврокомісією в односторонньому порядку.

Читайте також: Кремлівські газ та нафта вже не приносять грошей