Події
24 квітня 2015
ГПУ розслідує покупку Фірташем і Льовочкіним каналу "Інтер"
Генпрокуратура проводить розслідування покупки Дмитром Фірташем та Сергієм Льовочкіним акцій телеканалу Інтер за статтею "фінансування тероризму".
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо, про це повідомив сьогодні журналістам народний депутат Ігор Алексєєв за результатами зустрічі з першим заступником генпрокурора Володимиром Гузирем.

За його словами, за зверненням народних депутатів Генеральна прокуратура відкрила провадження за фактом фінансування тероризму при покупці офшорними компаніями, кінцевими власниками яких є українські олігархи Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін, акцій телеканалу "Інтер" у російського телеканалу "ОРТ".

Мова йде про угоду 2015 року, - підкреслив депутат. - Покарання за цією статтею - від 10 до 12 років. 
Депутати вимагають від Генпрокуратури провести повне об'єктивне розслідування, зокрема, допитати Фірташа і Льовочкіна, з тим, щоб з'ясувати, за які кошти вони придбали 30% акцій телеканалу "Інтер" у російського телеканалу "ОРТ".

Нагадаємо, на початку лютого 2015 компанії Дмитра Фірташа придбали 29% акцій, які раніше належали відкритому акціонерному товариству Перший канал. Вартість пакета акцій склала 100 мільйонів доларів США.

Читайте також: У МВС відкрили кримінальне провадження проти посадовців компанії Фірташа