Політика
24 квітня 2015
Порошенко відшкодує збиток Франції за розрив контракту по «Містралям» - ЗМІ
У Німеччині стверджують, що збиток, нанесений Франції в результаті відмови постачати Росії «Містралі», ляже на плечі Польщі та України.
news-image

Такий висновок експерти німецького видання зробили, проаналізувавши недавні угоди французької оборонної промисловості, передає Є

Наприклад, Польща, яка активно виступала проти поставок французьких вертольотоносців Росії, недавно уклала з Францією контракт на суму 2.5 млрд євро - Франція поставить їй 50 вертольотів Airbus.

Подібну угоду уклав з Францією і президент України Петро Порошенко. Українська державна компанія «Укрінмаш» підписали контракт все з тією ж компанією Airbus на постачання одномоторних вертольотів H125. Крім того, компанія Thales Communication & Security поставить Україні прибори тактичного радіозв'язку. Анонсовано також співпрацю з Thales Systems Aeroportes - Україна планує спільно з Францією створити патрульний літак.

На думку експертів DWN, всі ці контракти є відшкодуванням збитку за розрив контракту з Росією на поставку вертольотоносців типу «Містраль» на суму 1.5 млрд євро.