Київ
25 квітня 2015
У Києві на 1 травня збирають 10-тисячну ходу
1 травня 2015 року в Міжнародний день солідарності трудящих Всеукраїнське об'єднання "Відродження України" спільно з Конфедерацією вільних профспілок України, Всеукраїнською комісією справедливості та Міжнародним гуманітарним фондом організовують ходу під гаслом "Єдність. Праця. Відповідальність".
news-image

24 квітня відповідна заявка була подана до КМДА за підписами лідерів вищеназваних громадсько-політичних об'єднань: Арсенія Пушкаренка, Михайла Волинця, Михайла Соколова та Ірини Верещук.

Організатори анонсують до 10 тисяч учасників з різних регіонів України. Початок ходи о 10.00, маршрут: метро Арсенальна - вулиця Грушевського - вулиця Садова - вулиця Інститутська - вулиця Ольгинська - площа Івана Франка.

"Фактично, це перша проукраїнська хода за історію Незалежності України з нагоди Міжнародного дня праці, і ми закликаємо всі громадсько-політичні, профспілкові, трудові об'єднання та колективи підтримати та приєднатися до нашої ініціативи", - заявив голова ВО "Відродження України" Арсеній Пушкаренко.

Нагадаємо, що 1 травня відзначається Міжнародний день солідарності трудящих у понад 130 країнах світу. Витоки цієї дати були закладені у США в другій половині 19 століття боротьбою робочих за покращення умов праці. В Європі першотравневі демонстрації проходять з 1890 року. Традиційно найбільші марші відбуваються у Франції.