Події
26 квітня 2015
В бік Кримського півострова прослідувало кілька вагонів зі знаком "Ядерна небезпека"
Раніше у РНБО України уже повідомляли про тенденції щодо ймовірного завезення Росією до окупованого Криму ядерного озброєння.
news-image

За оперативними даними Інформаційно-аналітичного центру РНБОУ, 23 квітня в генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону пролунав тривожний дзвінок.

За словами додзвонювача, який зі зрозумілих причин побажав залишитися невідомим, через залізничну станцію Ростова імовірно в бік Кримського півострова прослідувало кілька вагонів зі знаком "Ядерна небезпека". За словами мешканців українського півострова, подібні вантажі неодноразово були помічені на території окупованої автономної республіки.

Таким чином, військові експерти не виключають можливості транспортування окупантами на Кримський півострів ядерних боєголовок для пересувних ракетних комплексів.

У РНБО зазначили, що ймовірна присутність російської ядерної зброї в Криму може становити потенційну загрозу не тільки Україні, яку, згідно з міжнародними домовленостями Росія зобов’язалась захищати – але і Європі, частині країн Близького і Середнього Сходу.