Війна
26 квітня 2015
Експерти: "Росії залишилося 23 місяці"
За словами експертів, Росія вичерпає свої золотовалютні резерви протягом 2 років.
news-image

 

Авторитетний політолог Кирило Сазонов розповів, скільки часу може протриматися Росія, передає Є

Основними показниками, які будуть впливати на розвал будуть темпи падіння економіки та зменшення золотовалютних резервів.

Експерт написав, що прогнози щодо майбутнього Росії є як оптимістичні, так і негативні. За словами Сазонова, деякі експерти передбачають соціальний вибух. Інші ж вважають, що у Росії достатньо запасів нафти і газу ще на 15 років.

 

 

"Давайте не гадати на кавовій гущі, а просто порахуємо — на який термін вистачить міцності російської економіки. Просто вважатимемо, що швидкість розвитку-згортання російської економіки зараз — середня. Росія найближчим часом не зможе заробляти більше і витрачати менше. Тобто термін життя економіки — відношення запасів до швидкості їх проїдання",— написав політолог.

Сазонов пояснив, що Росії зараз доводиться витрачати долари, щоб їх рубль не перетворився на папірець.

"Згідно з даними Центробанку Росії, з 10 по 17 квітня золотовалютні резерви РФ скоротилися на ,6 млрд, і на цей момент складають близько 0,5 млрд. Тобто при збереженні цього ритму життя Росія витрачає 3,6 млрд. на тиждень. Таким чином, кишеня Кремля повністю спорожніє через 100 тижнів. Сімсот днів. Трохи менше, ніж два роки", — підсумував Сазонов.