Події
28 квітня 2015
Улюблений байкер Путіна хоче пішки дістатись Польщі
Лідер пропутінського байк-клубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов пообіцяв обійти заборону влади Польщі на проїзд територією країни і перетнути польський кордон без мотоцикла.
news-image

Про це байкер заявив в інтерв'ю російським ЗМІ під час зупинки на дорозі з російського Орла до білоруського Бреста, повідомляє Є.

За словами Залдостанова, байкери нібито везуть "послання ветеранів з Орловської і Тульської областей польським фронтовикам".

Коментуючи заборону польських властей на перетин кордону, "Хірург" похвалився наміром порушити порядок перетину кордону країни, яка входить до Шенгенської зони.

Вони думають, що зупинили 20 чоловік і на цьому все, але нас значно більше. І ми доведемо справу до кінця, - погрожував путінський байкер.

Залдостанов в інтерв'ю розкритикував дії влади Польщі в дусі кремлівської пропаганди, звинувативши поляків в "мракобіссі й русофобстві". Путінського байкера обурив сам факт відмови на проїзд територією країни, яка не зобов'язана погоджувати свою внутрішню і зовнішню політику з лінією Кремля.

Повне беззаконня. Ще і шапіто влаштували - привезли якихось озброєних до зубів спецназівців до людей відкритих і беззбройних. Дешева сценка з провінційного театру, - обурювався Залдостанов.

Проте врешті-решт відчуваючи, що порушення порядку перетину кордону може закінчитись довгостроковою забороною на в'їзд до ЄС, Залдостанов ніби оговтався і сказав, що не виключає ситуації, коли кремлівський мотопробіг завершать "прибічники" байкеров з Польщі.

Нагадаємо, 27 квітня прес-секретар польської прикордонної служби Агнешка Голіас заявила, що їх служба не пропустила на територію Польщі групу російських байкеров за невиконання ними необхідних умов для перебування в країні. У відповідь МЗС Росії  жорстко розкритикував Польщу за "зрив меморіальної акції". 

При цьому, влада Німеччини теж заявила, що не дадуть дозвіл байкерському клубу "Нічні вовки" на проведення мотопробігу містом "на честь перемоги у Великій Вітчизняній війні".

 

Читайте також: Росія вимагає від Польщі пояснень у зв'язку з відмовою пропустити "Нічних вовків"