Суспільство
28 квітня 2015
Арсен Аваков: Кернес ніколи не прийде до суду, тому що існує безліч чудових клінік у Швейцарії та Австрії
Міністр МВС висловив своє обурення щодо відсутності Геннадія Кернеса на судовому засіданні та наполягає на зміні запобіжного заходу на арешт або підписку про невиїзд.
news-image

На своїй сторінці у Фейсбуці міністр МВС України Арсен Аваков висловив незадоволення щодо неявки Геннадія Кернеса на судове засідання у Полтаві, пише Є.

Нагадаємо, суд  розглядає результати слідства у справі про викрадення і побиття Кернесом і його охороною активістів Євромайдану в Харкові.

Поїхав Кернес в Італію, в Palace Merano - пройти курс оздоровлення .. І нехай всі почекають. Суд був призначений на конкретну дату - заздалегідь. Але тут у хворого підвернулася палаюча путівка і чартер в Больцано .. Вважаю, що Кернес саботує правосуддя і це повна підстава прокуратурі звернутися до суду - для зміни запобіжного заходу до обвинуваченого на арешт або жорстку підписку про невиїзд, - написав міністр.

Далі Аваков пояснює своє ставлення щодо факту, що наразі Геннадій Кернес  є не цілком працездатним.

Відповім... Спочатку - суд і вирок по тому, що зробив цей діяч. Оцінити факт його знущань над людьми - винести вердикт суду. У цьому - необхідна справедливість. І тільки потім - обговорити міру поблажливості з урахуванням його положення як інваліда, - пояснив Аваков.

За словами міністра, якщо поводитися із Кернесом лояльно, він ніколи не прийде на суд.

Завжди знайдеться крім клініки в Мерано безліч чудових клінік у Швейцарії та Австрії, мінеральних вод і чудодійних джерел .. А суд буде переноситься .. а за цей час в кров розбиті Кернесом особи викрадених майданівців забудуться, або влада зміниться - адже Гепа везунчик - ему все завжди сходило з рук ... - наголосив пан Аваков.