Події
28 квітня 2015
На Луганщині у будь-який час можуть вибухнути 100 тонн метану
Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль каже про екологічну катастрофу.
news-image

Як повідомляє Є із посиланням на прес-службу Геннадія Москаля, голова Луганської ОДА закликав владу Києва вжити заходів для вивозу п'яти цистерн з метанолом невідомого походження, затриманих у Сєверодонецьку.

Cьогодні співробітники митної служби за оперативною інформацією правоохоронних органів області затримали п'ять цистерн з метанолом, які від спеки почали протікати, -зазначили у відомстві. - Цистерни, доставлені на митний склад в Сєверодонецьку, під дією прямих сонячних променів почали протікати, а враховуючи той факт, що метанол є отруйною та легкозаймистою речовиною, розгерметизація цистерн може привести в мікрорайоні зокрема і місто в цілому екологічну катастрофу.

Зараз рятувальники поливають цистерни водою з брандспойтів, намагаючись не допустити їх загоряння. Подальшу долю затриманого метанолу повинна вирішити митна служба, регіональні представники якої не здійснюють жодних заходів реагування, посилаючись на те, що рішення має бути прийняте у Києві керівництвом Фіскальної служби України завтра.

Саме тому губернатор направив термінову телеграму до ГФС з вимогою невідкладно вжити заходів для вивозу цистерн за межі житлового масиву Сєверодонецька.

Читайте також: Терористи демонстративно вишукували танковий взвод перед позиціями АТО