Події
29 квітня 2015
Генпрокуратура відкрила провадження щодо Льовочкіної через коханку Януковича
Мова йде про фіктивне працевлаштування Любові Полежай та її сестри Надії Марінцевої.
news-image

Народний депутат Сергій Лещенко у своєму блозі в Українській правді написав про те, що звернувся до Генпрокуратури щодо дій чинного депутата "Опозиційного блоку" Юлії Льовочкіної, а також колишніх депутатів-регіоналів Андрія Кравця (екс-завгоспа Януковича) та Юлії Ковалевської, пише Є.

Мова йде про фіктивне працевлаштування названими особами коханки Віктора Януковича Любові Полежай та її сестри Надії Марінцевої. За зверненням нардепа Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження.

Як всім стало відомо, після втечі Януковича...

...господинею Межигір'я була аж ніяк не його законна дружина, а така собі Любов Полєжай – колишня офіціантка Кабінету міністрів, яка обслуговувала Януковича за часів його роботи прем'єр-міністром.Ставши співмешканкою Януковича, Полєжай звільнилася з Кабміну, приблизно тоді ж і він сам втратив посаду. Але, бути просто безробітною вона не могла, тому коханку Януковича оформили помічницею народного депутата від Партії регіонів Юлії Льовочкіної – в штат Верховної Ради. Полєжай увійшла в найближче оточення Януковича не сама – в неї ще була рідна сестра Надія Марінцева, яка була головним кухарем Януковича. Але, щоб мати привілейоване становище, пільги державної служби та солідну пенсію, Марінцеву також влаштували у штат Верховної Ради на ту ж посаду помічника народного депутата. Спочатку вона "допомагала" близькому до Льовочкіна нардепу Андрію Кравцю (майбутньому керівнику Державного управління справами президента Януковича), а потім – депутату від ПР Юлії Ковалевській. Сама Ковалевська якось зізналася мені, що жодного разу Марінцеву не бачила, жодних доручень їй не давала, а оформила помічницею її на прохання людей Януковича, - написав Сергій Лещенко.

За словами нардепа, перебуваючи в штаті Верховної Ради як помічники депутатів Юлії Льовочкіної, Андрія Кравця та Юлії Ковалевської, коханка Януковича та його сестра не виконували жодних повноважень як помічники депутатів.

Тепер цим трьом депутатам, які взяли на посади штатних помічників "фіктивних" працівниць та надали їм державне забезпечення, інкримінують злочини за статтею 191 "розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем".

Читайте також: Коханка екс-президента Януковича, сестра його кухарки, може лишитися санаторію, через який відмивалися гроші