Події
29 квітня 2015
Компанія Roshen опротестувала рішення про арешт її майна в Росії
Компанія Roshen подала протест до московського міського суду на рішення Басманного суду столиці про арешт майна Липецької кондитерської фабрики в рамках справи про розкрадання бюджетних коштів.
news-image

Про це повідомив 29 квітня заступник генерального директора підприємства Олег Казаков, пише Є з посиланням на російські ЗМІ.

Підготовлений адвокатами протест поданий в Мосміськсуд у зв'язку з незгодою рішення нижчестоящого суду про арешт майна, - сказав Козаков.

За його словами, керівництво підприємства "не згодне з арештом майна в принципі і тим більше з тим, що вартість арештованого майна значно перевищує податкові претензії, які становлять 180 млн рублів".

Як відомо, 24 квітня 2015 року Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації наклало арешт на майно, що належить на правах власності ВАТ "Ліпецька кондитерська фабрика "Рошен".

Нагадаємо, 1 квітня "Ліпецька кондитерська фабрика "Рошен"  була заблокована співробітниками правоохоронних органів. Входи і виходи на підприємстві були перекриті співробітниками ОМОН.

Корпорація Roshen пізніше заявила, що фабрика була блокована в рамках проведення податкової перевірки і назвала дії силових структур неправомірними.

У свою чергу офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін повідомив, що обшук проводився в рамках справи про шахрайство на 180 млн рублів.

Корпорація Roshen, один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, включає київську, маріупольська і кременчуцька і дві вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод, липецьку фабрику "Рошен" і клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. Під час виборчої кампанії він обіцяв продати Roshen. Організацією продажу корпорації займається інвестиційна компанія Rothschild в консорціумі з українською інвестгрупою "Інвестиційний капітал Україна".

Читайте також: СК РФ звинувачує Roshen у шахрайстві