Світ
29 квітня 2015
Кім Чен Ин від початку року розпорядився стратити 15-х високопосадовців
Південнокорейська розвідка зазначила, що північнокорейський лідер таким чином карає чиновників за незгоду щодо правильності його керування країною.
news-image

Лідер КНДР Кім Чен Ин від початку 2015 року розпорядився стратити 15 високопоставлених чиновників, караючи їх таким чином за заперечування його влади. Про це розвідувальне агентство Південної Кореї заявило на закритій зустрічі парламенту в середу, інформує агентство Рейтер, передає Є.

Член комітету з розвідки південнокорейського парламенту Шин Кюн-мін, посилаючись на джерело в Національній службі розвідки Республіки Корея, розповів, що черед страчених чиновників опинився віце-міністр у справах лісового господарства КНДР, який скаржився на державну політику.

Виправдання чи роздуми не працюють із Кім Чен Ином, і його стиль правління полягає у проштовхуванні через будь-які перешкоди, а якщо є якісь заперечення, він вважає їх викликом його владі і ухвалює рішення про показову страту, - сказав Шин. - За чотири місяці цього року страчено 15-х високопоставлених чиновників.

 Нагадаємо, наприкінці 2014 року повідомлялося, що Кім Чен Ина запросили на святкування Дня Перемоги в Росії. Очікується, що він відвідає Москву 9 травня, проте Пхеньян ще не робив офіційної заяви з цього питання. Цей візит стане першою зарубіжною поїздкою Кім Чен Ина з моменту приходу до влади у 2011 році.

Читайте також: Північнокорейський лідер Ким Чен Ин оновив свій імідж