Суспільство
30 квітня 2015
Умови Савченко в лікарні гірші, ніж в СІЗО - адвокат
За обліками ФСВП Савченко проходить як схильна до втечі, насильства і суїциду, повідомив захисник.
news-image

У спецблоці московської лікарні №20, куди перевели народного депутата України,члена ПАРЄ Надію Савченко, умови утримання гірші, ніж у слідчому ізоляторі, де вона раніше перебувала, заявляє її адвокат Ілля Новиков. Про це він написав у Facebook, передає Є.

Умови там гірші, ніж в СІЗО. Повітря і світла мало, прогулянки і побачення з рідними зовсім не передбачені, матрац просякнутий запахом лежачих хворих. В спецблок громадянської лікарні часто привозять вмираючих, хто вже не може ходити. Надія поки може. За обліками ФСВП вона проходить як схильна до втечі, насильства і суїциду. У перший день охоронці боялися, в душ і в туалет її виводили в наручниках. Сьогодні перестали, - написав він.

За словами адвоката, його зустріч з Савченко відбувалася в присутності начальник караулу, "хоча адвокатам належить забезпечувати зустріч наодинці".

Я не став качати права... Обмежили конспірацію тим, що говорили українською, - написав Новиков.

Він також повідомив, що його підзахисна почала приймати їжу.

Вчора і сьогодні вона приймала їжу, при мені лікарі принесли їй пляшечку суміші, - написав адвокат.

 Новиков також повідомив, що Савченко планує брати  участь в засіданні суду 6 травня, "далі поки не загадує". Як повідомлялося, напередодні Савченко була переведена з СІЗО до міськлікарні.

Читайте також: Надію Савченко перевели до лікарні та вона почала їсти - тюремники