Суспільство
30 квітня 2015
Сенатор Джон Маккейн влаштував для Віталія Кличка екскурсію Капітолієм (відео)
Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в Україні і в Києві та можливу допомогу Сполучених Штатів.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся в Вашингтоні з сенатором Джоном Маккейном. Про це повідомляє Є із посиланням на прес-службу політика.

Сторони обговорили ситуацію в Україні і в Києві та можливу допомогу Сполучених Штатів  у врегулюванні ситуації та в реформах в Україні.

Я подякував сенатору за підтримку України, за ту допомогу, яку надають США. І ще раз наголосив, що сьогодні необхідно посилювати, запроваджувати більш жорсткі санкції проти Росії. А також Україна, яка сьогодні знаходиться на «лінії вогню», захищаючи не тільки свою територіальну цілісність та незалежність, а й демократичні цінності та безпеку в усій Європі, потребує зброї оборонного характеру, – підкреслив Віталій Кличко.

Сенатор Маккейн зазначив, що Сполучені Штати не залишать Україну сам-на-сам з тими викликами, які перед нею постали, та підтримуватимуть у її зусиллях в побудові успішної демократичної держави.

Нам потрібно надати оборонне озброєння українській армії, навчати українських солдатів. А також посилити санкції проти Володимира Путіна. Ми маємо чітко показати, що така поведінка країни є неприпустимою, – сказав Маккейн.

Після зустрічі Маккейн запропонував Кличку провести для нього екскурсію Капітолієм. Вони зайшли в ложу для відвідувачів в залі засідань, вийшли на відомий «балкон спікера», з якого відкривається вид на Капітолійський пагорб.

Читайте також: Віталій Кличко: Без подолання корупції залучення інвестицій неможливе