Події
1 травня 2015
"Нормандська четвірка" підтримала демілітарізацію Широкіного
Лідери Німеччини, Франції і Росії під час телефонної розмови 30 квітня підтримали пропозицію Президента України про демілітаризацію Широкіного та розміщення в ньому поста ОБСЄ.
news-image

Про це повідомила прес-служба Президента України, пише Є.

Вже традиційно президенти України, Франції, РФ та Федеральний канцлер Німеччини наголосили на необхідності виконання Мінських домовленостей та закликали до неухильного дотримання всеохоплюючого режиму припинення вогню на Донбасі. Вони також наголосили на необхідності доступу ОБСЄ для виконання моніторингу та верифікації режиму припинення вогню у десяти пунктах вздовж лінії зіткнення, що були раніше погоджені.

Співрозмовники підтримали пропозицію Президента України про демілітаризацію Широкіного та розміщення в ньому поста ОБСЄ. Натомість правопорядок може забезпечувати українська міліція, - зазначено в повідомленні.

Лідери країн виступили за початок роботи під головуванням ОБСЄ робочих груп, які мають відображати структуру Тристоронньої контактної групи.

Також в контексті обговорення шляхів мирного врегулювання Президент Путін погодився із можливістю розміщення миротворчого контингенту на Донбасі.

Читайте також: США готові приєднатись до "Нормандської четвірки"