Світ
2 травня 2015
Російських байкерів затримали в аеропорту Берліна
Російське посольство в Берліні направило до міністерства закордонних справ Німеччини ноту протесту у зв'язку з відмовою пускати в країну представників організації "Русские мотоциклисты".
news-image

Як повідомляє Є, у МЗС Росії говорять, що напередодні в берлінському аеропорту Шенефельд трьом громадянам Росії відмовили у в'їзді до Німеччини, незважаючи на наявність діючих віз.

Про неможливість перетнути кордон представникам" Російських мотоциклістів було оголошено після тривалої процедури з'ясування особи, перевірки достовірності документів та віз, - йдеться в повідомленні МЗС РФ. - влада Німеччини своє рішення пояснили загрозою громадської безпеки, яку представляють собою російські громадяни".

Втім, як завжди, у російському відомстві говорять про День Перемоги. Затримання байкерів назвали спрямованим на "зрив мотопробігу "Дороги Перемоги". Мотопробіг був організований "Російськими мотоциклістами" і байк-клубом "Нічні вовки". Але останнім довелося дуже важко. Мотоциклісти повинні були проїхати по території Білорусі, Польщі, Словаччини, Австрії, Чехії та Німеччини. Заключна частина повинна була відбутися в Берліні 9 травня: байкери збиралися проїхати з прапорами Перемоги через місто і покласти квіти в Трептов-парку.

Але Литва не впустила вісьмох байкерів клубу "Нічні вовки", потім деяких розгорнули польські прикордонними, а до того ж Німеччина анулювали їм візи.

Читайте також: «Нічні вовки» дісталися Чехії