Київ
6 травня 2015
У Києві розшукують зловмисників, які викрали святині з Лаври (фото, відео)
Правоохоронці опублікували фотографії підозрюваних.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУМВС в м. Києві, 1 травня 2015 року з приміщення храму "Трапезний" скоєно крадіжку ікони "Покрови Божої Матері" та скриньку пожертв, пише Є.

У вихідні дні до чергової частини Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві по спецлінії "102" надійшло повідомлення щодо крадіжки ікони в приміщенні однієї з найбільших православних святинь України. На місці події до міліціонерів звернувся відповідальний за ікони храму "Трапезний". Священнослужитель розповів, що вранці 2 травня на одній з підставок він виявив відсутність образу "Покрови Божої Матері", - повідомляє відомство.

Оперативники ретельно вивчили записи камер відеоспостереження. Після цього було встановлено, що того дня спочатку всередину Національного історико-культурного заповідника увійшов чоловік, який невдовзі спритно поцупив скриньку пожертв. А вже через 5 хвилин в церкву навідався ще один громадянин, який купив свічки і потім, імітуючи молитву, викрав ікону.

Відомості за даними фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України - (крадіжка). 

Міліція звертається до всіх ймовірних свідків вказаних злочинів: повідомити будь-яку інформацію стосовно розшукуваних осіб.

Читайте також: Після реконструкції для відвідувачів відкрили Лаврську дзвіницю