Політика
6 травня 2015
Аваков про операцію в Непалі: Шкіряк відповість за помилки, Міноборони - за літак
Міністр МВС вважає, що Україна не була готова до такого рода операцій.
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков покладає на Міноборони відповідальність за ситуацію з поломкою літака Іл-76, який був відправлений для евакуації українців з Непалу, передає Є.

Відповідаючи на питання журналістів у середу в Києві, хто понесе відповідальність за дану ситуацію, Аваков сказав: 

Той, хто цей літак надав - Міністерство оборони.
Давайте всіх собак і дурнів в одну купу не ліпити. Кожен відповідає за своє. Система у нас така, що не годиться, і хочу вам сказати чесно: ми не готові були до такого роду операцій. Так, літак двічі зламався, і для того, щоб надалі все було по-іншому, необхідно все поміняти, - сказав він.

Міністр також вважає, що скандал з участю в цій рятувальній операції цивільної дружини в.о. голови Держслужби з НС України Зоряна Шкіряка - "це цькування, влаштоване в ЗМІ, брати участь в якому я не збираюся".

Зорян понесе всю повноту відповідальності ... Зорян - відома людина, у мене до нього немає претензій, він багато чого зробив. І дай Бог зробити кожному стільки, скільки він зробив для цієї країни. Якщо він зробив помилки - а він їх робить, як звичайна людина - він буде відповідати. Це все, що я хочу сказати, - підкреслив Аваков.
Читайте також: Зорян Шкіряк ночував на льотній смузі (фото)