Суспільство
8 травня 2015
Турчинов: Тиранії закомплексованих фюрерів падають завжди
Секретар РНБО Олександр Турчинов висловив свою думку з приводу Дня пам'яті і примирення.
news-image

На своїй сторінці у Facebook Олександр Турчинов поділився роздумами про війну, про причини і наслідки трагедії, повідомляє Є

Війна - це завжди смерть та страждання. Для всіх. Сьогодні День пам'яті та примирення. Пригадую фотографії та відеохроніку з міст, що пережили війну. Руїна і пустка. Місцеві жителі, які потихеньку виходять зі своїх схованок, стикаються з новою реальністю: міста, в якому вони ще тиждень тому жили...не існує. Є лише звалище. Суміш пилу, цегли та людських кісток. І в цій реальності тепер доводиться жити, - написав він.

Турчинов називає основну мотивацію агресорів, що розпочинають війни, - це "жага влади та бажання перенаправити внутрішню агресію всередині своєї країни назовні". Проте розплата буде неминучою.

Так було завжди, так буде і сьогодні. Тиранії закомплексованих фюрерів падають завжди. Це лише питання часу, - підкреслив він.
 

На жаль, під час війни йдуть у вічність люди, які стають на повний зріст, щоб захистити свою країну. Вони йдуть вперед, тому що по-іншому не можуть. А пам‘ять про них – це те, що надихає та спонукає ставати в проломі за Батьківщину наступні покоління героїв. Пам'ятаймо, - підсумував свої роздуми політик.
 
Нагадаємо,  8 травня в Україні відтепер відзначатиметься День пам'яті і примирення з нагоди перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни. Відповідний Указ підписав Президент України Петро Порошенко.
 
 
Читайте також: Порошенко у Польщі вшанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні