Світ
8 травня 2015
У Білорусі на честь 70-річчя Перемоги оголосять амністію
Передбачається звільнити від кримінального покарання 8,6 тисячі засуджених, у тому числі з місць позбавлення волі - 2,2 тисячі.
news-image

У Білорусі на честь 70-річчя Перемоги буде оголошена амністія, передає Є.

Відповідний законопроект у четвер, 7 травня, президент республіки Олександр Лукашенко направив до Палати представників. Потім документ буде розглянутий Радою Республіки і остаточно підписаний главою держави.

Амністія торкнеться громадян, які вчинили злочини, що не представляють великої суспільної небезпеки. Зокрема, під неї підпадуть неповнолітні, жінки і самотні чоловіки, які мають дітей віком до 18 років; вагітні жінки, особи, хворі на онкологічні захворювання, інваліди 1-2-ї груп, ветерани бойових дій; особи, які постраждали від катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Крім того, за традицією амністія стосується громадян, які вчинили злочини, що не представляють великої суспільної небезпеки, чи вчинили менш тяжкі злочини.

Амністія не поширюється на осіб, що не відшкодували шкоду, завдану злочином; на осіб, які порушують порядок відбування покарання або допустили особливо небезпечний рецидив злочинів.

На звільнення не можуть розраховувати і порушники правил дорожнього руху у стані алкогольного сп'яніння, якщо їх дії спричинили смерть людини, а також засуджені за керування транспортним засобом у стані сп'яніння.

Передбачається звільнити від кримінального покарання 8,6 тисячі засуджених, у тому числі з місць позбавлення волі - 2,2 тисячі.

Читайте також: У Росії оголосили амністію сотням тисяч ув'язнених