Україна
10 травня 2015
УПА – це єдина армія, яка визволяла Україну - Дмитро Павличко
Єдиною армією, яка визволяла український народ, була Українська повстанська армія.
news-image

Водночас ми повинні поклонитися воїнам Червоної армії, бо вони невинні в тому, що не були визволителями. Про це в ефірі "5 каналу" сказав поет, громадський діяч, надзвичайний та повноважний посол України Дмитро Павличко, передає УНН.

Єдина армія, яка визволяла нас – це була Українська повстанська армія, - наголосив він. Воїнам Червоної армії ми повинні поклонитися, бо вони невинні в тому, що вони не були визволителями, і верталися звідти відразу в тюрми, бо не можна було вишивку носити, декламувати Шевченка. І взагалі не можна було говорити про те, що ми колись були мазепинцями, великим козацьким народом, - розповів Павличко.

Довідка:

Українська повстанська армія (УПА) — озброєне крило Організації українських націоналістів. Розпочала свою діяльність з весни 1943 року на територіях, які входили до складу: райхскомісаріату Україна (Генеральна округа Волинь-Поділля) — з кінця березня 1943, Генерал-губернаторства (Галичина — з кінця 1943, Холмщина — з осені 1943) та румунської Трансністрії (Північна Буковина) — з літа 1944.