Україна
13 травня 2015
В мережі з'явилося відео тренувань українських військовослужбовців з інструкторами зі США
На колишній радянській військовій базі неподалік від Льовова близько 300 бійців 173 авіа-десантної бригади Збройних сил США тренують солдатів Національної гвардії України.
news-image

Як повідомляє Newsweek, тренувальна місія отримала назву "Безстрашний захисник" і почалася 20 квітня. Вона триватиме півроку. Після цього навчені українські гвардійці відправляться в зону АТО. Хоча більшість з них провели там мало не весь час з початку війни проти проросійських терористів.

Видання пише, що солдати США, які тренують українських солдатів, брали участь у війнах у Іраку і Афганістані. Фактично їхнім головним заданням стане передача досвіду і навичок, які вони здобули на полях бою на Близькому Сході. Таким чином, українців навчатимуть боротися з тяжкою артилерією, вести танкові бої і стратегії позицій.

Newsweek пише, що тренувальна місія в Україні для солдатів США означає повернення до Холодної війни. Тому всі тренування проводяться так, ніби насправді йдеться не прогібридну, а про звичайну війну між країнами. Хоча присутність солдатів США на українській землі також є важливим інформаційним і дипломатичним посланням.

Видання також публікує відео з тренувань, які проводять солдати армії США для Національної гвардії України. В цей же час, видання The Economist писало, що США втішають Україну тренуванням української армії.