Події
13 травня 2015
Вбивства Бузини і Калашнікова не пов'язані з останнім вбивством правоохоронців - Аваков
Вбивства журналіста Олеся Бузини і колишнього народного депутата Олега Калашнікова не пов’язані з вбивством правоохоронців 4 травня у Києві.
news-image

Про це сьогодні заявив журналістам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє «Є».

І справа Бузини, і справа Калашникова перебувають на інтенсивній стадії розслідування. Немає зв’язку між тими, хто атакував і стріляв під час пограбування АЗС, і цими вбивствами, – заявив він. 

Нагадаємо, колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Калашникова застрелили у Києві 15 квітня. 16 квітня у Києві двоє невідомих у масках застрелили журналіста Олеся Бузину. Кримінальні справи порушені за статтею про умисне вбивство. 

У ніч на 4 травня невідомі у масках, погрожуючи зброєю, здійснили розбійний напад на автозаправну станцію. Вони поранили співробітника АЗС і забрали з каси близько 800 гривень.

Коли правоохоронці спробували затримати злочинців, розпочалася стрілянина. В результаті загинуло двоє міліціонерів, ще троє поранені. Одного з нападників на АЗС також було вбито. У затриманих вилучили автоматичну зброю, гранатомет та вибухівку. 5 травня суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою трьом підозрюваним у вбивстві міліціонерів 4 травня. Однією з версій розглядалася помста правоохоронцям, колишнім "беркутівцям".

Читайте також: Аваков: трьох, що стріляли у міліціонерів у Києві, затримано