Політика
13 травня 2015
Монголія дуже образилась на Путіна через парад Перемоги
ЗМІ Монголії розкритикували Росію за організацію святкових заходів з нагоди 70-ліття Перемоги, де недостатньо уваги було приділено президенту цієї азійської країни Цахіагійну Елбегдоржу.
news-image

Про це пише «Є» з посиланням сайт Asia Russia Daily.

Чимала частина монголів обурилася тим, що президент Монголії Цахиагийн Елбегдорж на параді Перемоги на Червоній площі був «на другому плані». Тоді як президент Росії усюди був поряд з лідером Китаю, Елбегдоржа було ледве видно за їх спинами, — пише видання.

Монгольський сайт Time відзначає, що коли монгольські солдати в кадрі марширували за Красною площею, російські телевізійники не показали президента Монголії.

А лідери інших держав були показані, коли їх солдати йшли на параді. Це означає, що росіяни до цих пір не поважають монголів і зневажають допомогу Монголії під час війни, — говориться в статті.

Також користувачі у соцмережах обурені підкреслено ввічливим ставленням Путіна до Китая, точніше нерозумінням того, що ж Пекін зробив для Перемоги. 

Цей парад показав нам, хто насправді справжні друзі Росії. Видно, це не ми, а Китай і Казахстан. Так треба розуміти, - написав в своєму мікроблозі один з монгольських користувачів.

Нагадаємо, військовий парад відбувся 9 травня на Красній площі в Москві. У заході взяли участь представники іноземних держав — парадні розрахунки Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Індії, Монголії, Сербії і Китаю. Делегацій з Європи і США не було.Треба зазначити, що така реакція монгольського суспільства викликана великою увагою до події, адже на такий масштабний парад у Москві президент Монголії і військові були запрошені вперше.

Читайте також: Міністерство оборони Азербайджану видалило прапор Вірменії на фото з Параду перемоги в Москві