Події
14 травня 2015
Чиновникам у зоні АТО видадуть власну зброю
Зброю видаватимуть за особистою заявою держслужбовцям із зазначенням даних про реальну небезпеку.
news-image

Як повідомляє «Є», Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону про захист держслужбовців, які знаходяться в зоні АТО.

Законопроект №2806 "Про додаткові заходи щодо забезпечення індивідуальної безпеки осіб, які виконують службові обов'язки в межах території, на якій введено військовий стан або проводиться антитерористична операція" підтримали 233 народних депутата.

Згідно з документом, пропонується створити необхідні гарантії забезпечення індивідуального захисту державних службовців, які постійно або тимчасово виконують свої службові обов'язки в зоні АТО.

Проектом передбачено забезпечення посадових осіб зброєю або спеціальними засобами індивідуального захисту та сповіщення про небезпеку.

Рішення про надання зброї буде прийматися на підставі особистої заяви, що містить дані, які свідчать про наявність реальної загрози для життя чи здоров'я.

Читайте також: У водія, який прямував у зону АТО, прикордонники виявили більше 6 тисяч карток поповнення рахунку та комплектуючі до безпілотників (фото)