Події
15 травня 2015
Краматорське підприємство фінансувало "ДНР"
Співробітники фіскальної служби Донецької області встановили та припинили факт фінансування терористичної діяльності.
news-image

Як повідомляє «Є» із посиланням на прес-службу облуправління ГФС, слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Краматорську ГУ Міндоходов в Донецькій області спільно з Об'єднаним штабом АТЦ при СБ України відпрацьовувалася інформація про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і причетності посадових осіб підприємства до взаємодії з терористичною організацією "Донецька народна республіка".

Чиновники, підприємства, потужності з виробництва м'ясних продуктів якого знаходяться на території Донецької області, ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах на суму понад 3,5 мільйони гривень шляхом реалізації продукції за готівкові кошти, які не враховувалися, і з сум яких податки не платилися.

Фактично посадові особи підприємства здійснювали продаж неврахованої продукції юридичним та фізичним особам, які перебувають на території, підконтрольній України, а також на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, - сказали у фіскальній службі. - Під час проведення слідчих заходів в рамках кримінального провадження, оперативниками ДПІ у. Краматорську ГУ Міндоходів в Донецькій області спільно з співробітниками Об'єднаного штабу АТЦ при СБ України виявлено та вилучено неврахованої готівки в сумі приблизно 1 мільйон гривень, магнітні носії, що містять бухгалтерську програму, за допомогою якої здійснювався облік на підприємстві, первинні документи, документи бухгалтерського та податкового обліку , платіжні документи.

Також вилучено перепустку терористичної організації так званої "Донецької народної республіки", за допомогою якої здійснювався проїзд вантажного транспорту, який перевозив м'ясні вироби для представників бойовиків.

Читайте також: Відносно Ріната Ахметова порушено кримінальну справу