Суспільство
18 травня 2015
"Кримінальний талант". На Сумщині 13-річний «рецидивіст», перебуваючи під слідством, скоїв черговий злочин
Познайомившись з хлопчиком на вулиці і напросившись до нього додому попити води, юний кримінальний талант вкрав з квартири більше 3000 гривень.
news-image

До чергової частини Сумського міськвідділу міліції з повідомленням про крадіжку звернулася 30-річна місцева мешканка, передає «Є».

Жінка розповіла, що ввечері, повернувшись з роботи, прямо на порозі власної квартири зустрілася з незнайомим хлопчиком. На питання, що він робить в її будинку, той відповів, що зайшов до знайомого попити води. А через кілька хвилин після того, як юний гість пішов, господиня виявила пропажу шкатулки з грошима в сумі 3210 гривень.

Жінка почала допитуватися у свого малолітнього сина, що ж за приятеля він привів додому, і куди поділися гроші. Хлопчик пояснив, що візитера він взагалі не знає. Просто той підійшов до нього на вулиці, представився Андрієм, та й запитався, чи немає вдома батьків та напросився в гості «попити води». Поки хлопчик набирав воду на кухні, підліток встиг знайти і вкрасти заощадження родини.

Працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Сумського міського відділу міліції за описами матері і сина встановили особу підлітка, який підозрюється у крадіжці грошей. 

Цей 13-річний сумчанин уже не раз затримувався співробітниками міліції за крадіжки, грабежі та заподіяння тілесних ушкоджень. На час скоєння останньої крадіжки він вже перебував під слідством за вчинення цілої низки подібних злочинів. За фактом викрадення грошей з чужого житла слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Але остаточне слово в цій справі буде за судом, - прокоментував випадок начальник Сумського міського відділу міліції Сергій Лук'яненко.
Читайте також: Жінка, яка обікрала студентку в потязі, сказала правоохоронцям, що хотіла просто пожартувати