Суспільство
18 травня 2015
Скандальний "танок бджілок": Слідчий комітет Росії довів, що все було в рамках закону
Слідчий комітет Росії не порушуватиме кримінальну справу проти танцювального колективу з Оренбурга, який показав скандальний «танок бджілок».
news-image

Таке рішення прийнято за підсумками дослідчої перевірки, повідомляє «Є» з посиланням на російські ЗМІ. 

Відеозапис, який привернув увагу не лише тисяч користувачів Інтернету, але й правохоронців, вивчили фахівці в області хореографії. Вони дійшли висновку, що елементів еротики і порнографії танець дівчат не містить. Досвідчені експерти підтвердили: всі елементи номера виконані в стилі «тверк». А він передбачає енергійні рухи стегнами.

Розпусних дій відносно виконавців, серед яких були і неповнолітні, фактів незаконного виготовлення порнографічних матеріалів з їх зображенням і халатності з боку керівництва танцювальної школи слідчі не зафіксували, розповіла журналістам старший помічник керівника управління СК в Оренбурзькій області Анжеліка Лінькова. 

У результаті в порушенні кримінальної справи було відмовлено, оскільки складу злочину просто немає.

Нагадаємо, в середині квітня, після того, як ролик з виступом дівчат-бджілок став широко обговорюватися на всіх рівнях, в студії танців «Кредо», де вони займалися, заявили про закриття групи з напряму «тверк». Потім робота школи була й зовсім припинена.

Наприкінці квітня в Росії через танцювальний виступ у стилі "тверк" вибухнув ще один скандал. Дівчата, які виконали номер на тлі меморіалу-музею «Мала Земля» у Новоросійську, отримали від 10 до 15 діб арешту. Їх танець розцінили як «дрібне хуліганство».

Читайте також: Слідчий комітет займається еротичним танцем школярок