Події
18 травня 2015
Уряд Росії офіційно підтвердив своє небажання розслідувати вбивство Нємцова
Держдума офіційно відмовила в парламентському розслідуванні вбивства опозиціонера Бориса Нємцова.
news-image

Про це повідомив депутат Держдуми Дмитро Гудков на своїй сторінці у Facebook, передає «Є».

Гудков опублікував відповідь на запит до спікера Держдуми Сергія Наришкіна з проханням ініціювати розслідування вбивства Нємцова.

Відмова мотивована черговою фразою на всі випадки життя: "Предметом парламентського розслідування не може бути встановлення винності конкретних осіб в скоєнні злочину". У перекладі російською мовою це означає: "Ви взнаєте лише ту правду, яку нам дозволять вам розповісти", - коментує відмову Гудков.

У відповіді, яка надійшла з комітету з конституційного законодавства,  підкреслюється, що розслідуванням кримінальних злочинів займаються слідчі органи. Проте депутат зазначає, що саме парламентське розслідування є вищою формою контролю за справою в усіх цивілізованих країнах. Воно потрібне, щоб викликати найбільшу довіру серед громадян до результатів такого розслідування. 

Відмова проводити парламентське розслідування вбивства політика такого масштабу, коли в ЗМІ широко обговорюється версія про причетність до злочину держструктур Росії, лише підсилює наші підозри, - резюмує Гудков.

Як відомо, Нємцова вбили 27 лютого в Москві біля Кремля. У вбивстві Нємцова підозрюють п'ятьох осіб – вихідців з Чечні.

Після його смерті опозиціонери опублікували його доповідь про участь Росії у війні на Донбасі і окупації Криму.

Читайте також: Кремль не хоче шукати замовників вбивства Нємцова