Події
18 травня 2015
Наливайченко: "Затримані російські військові будуть притягнуті до відповідальності за тероризм"
Затримані під містом Щастя Луганської області двоє російських військовослужбовців будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за участь у терористичній організації.
news-image

Як повідомляє «Є», про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко. За його словами, затримані повідомили українським слідчим, що входили в диверсійно-розвідувальну групу, у складі якої, крім них, було 14 військовослужбовців збройних сил РФ, а ще в них була зброя російського виробництва.

Що їх чекає? Їх чекає кримінальна відповідальність за статтею 258 "Тероризм або участь у терористичній організації", - сказав Наливайченко. - Терористична група у складі військовослужбовців РФ була спрямована в Україні з метою вчинення злочинів проти мирного населення і сил АТО.

За словами голови СБУ, затримані назвали свої посади, своїх командирів, а також повідомили, що служать в 3-й бригаді спеціального призначення Головного розвідувального управління збройних сил РФ.

Голова СБУ зазначив, що ці двоє затриманих, як і решта 14 людей, які входили до складу групи, скоїли особливо небезпечний злочин - убили одного і поранили одного військовослужбовця - учасників АТО.

Читайте також: Керівників силового блоку відправлять у відставку, якщо справи по Майдану не будуть розслідувані