Спорт
18 травня 2015
Федерація хокею Росії буде покарана за неповагу гравців збірної до канадців
Керівництво Міжнародної федерації хокею засмутив факт, коли гравці збірної РФ після нагородження покинули лід, не чекаючи виконання гімну Канади.
news-image

Федерація хокею Росії буде покарана за неповагу, яку гравці збірної Росії проявили по відношенню до канадської команди після фінального матчу чемпіонату світу. Про це заявив президент Міжнародної федерації хокею (IIHF) Рене Фазель, повідомляє «Є».

Нагадаємо, вчора у фіналі чемпіонату світу росіяни поступилися канадцям з рахунком 1: 6. Багато гравців збірної Росії після нагородження покинули лід, не чекаючи виконання гімну Канади, під час якого на льоду було лише 8 гравців збірної РФ.

Коли я це побачив, то відчув величезне засмучення. За 29 чемпіонатів світу, на яких мені довелося бути присутнім, це перший такий випадок. Те, що зробила російська команда, абсолютно неприйнятно, - сказав президент IIHF.

Тим часом, захисник російської команди Єгор Яковлєв пояснив, що хокеїсти не хотіли якимось чином образити своїх канадських колег, а це прикра випадковість.

Тим не менш, Фазель підкреслив, що певне покарання послідує в будь-якому випадку. Він також закликав не вішати провину лише на хокеїстів, нагадавши, що в обов'язках керівництва збірної, в тому числі, запобігання подібних ситуацій.

Читайте також: Путін вийшов на лід у якості хокеїста в Гала-матчі НХЛ та відкрив рахунок