Війна
19 травня 2015
"Це не наша війна": інструкція для російських солдат (ВІДЕО)
В інтернет-мережі з'явилась відеоінструкція для російських військових, де розписано, як саботувати незаконне відправлення на Донбас.
news-image

Як повідомляє «Є», в інтернеті з'явилася відеоінструкція для тих кадрових російських військових, які не хочуть воювати проти України, але яких все ж заставляють підписувати контракти і відправляють на Донбас. Відео супроводжується піснею Бориса Гребенщикова, за змістом дуже влучною.

Інструкція містить три головні пункти-поради:

Нічого не підписуй. Жодних контрактів. Підписав – попав.

Якщо наполягають і загрожують – піднімай шум, повідом родичів і друзів, напиши в соціальних мережах, телефонуй до міністерства.

Якщо вже “попав” на Донбас, проси допомоги в України — затриманих українці поважають, поводяться по-людські. Парадів пленних, розстрілів і принижень не буде. Це ж не “ДНР”.
Будеш живий і здоровий. Повернешся додому до сім'ї. Пам'ятай: правда на твоїй стороні. Це не твоя війна, – говориться в інструкції.

Нагадаємо, нещодавно російський призовник з Мурманська подав позов на Росію до Європейського суду із прав людини у зв'язку із ситуацією в Україні. І таких випадків протесту військових проти незаконного відправлення на Донбас стає все більше в Росії.

Читайте також: Росіяни знайшли могили військових, загиблих у Донбасі