Київ
20 травня 2015
Я завжди захищав і буду захищати інтереси громади - Кличко
Очільник столиці прокоментував ситуацію, що склалася на Оскорках.
news-image

Про це пише «Є» з посиланням на офіційну сторінку в Фейсбук Віталія Кличка. 

Щодо ситуації на Осокорках. Хочу зазначити, що столична влада працює в непростих умовах. І намагається знайти баланс, врахувавши інтереси громади, які безумовно є пріоритетними, і дотримуватися законності в роботі бізнесу (будівельного в тому числі). Практично на всі будівництва, які сьогодні ведуться в столиці, дозвільні документи видавалися кілька років тому. А якісь взагалі відбуваються без будь-яких документів. Ми вже подали в правоохоронні органи і суди документи щодо 45 незаконних забудов. Збираємо інформацію по інших, - сказав  Кличко.

За його словами, для нього не має значення приналежність забудовника до будь-якої політичної сили, навіть і особливо до тієї, яку він очолює. 

Я ухвалив рішення внести на наступну сесію Київради проект рішення про розторгнення договору оренди і скасування рішення Київради про відведення земельної ділянки на Осокорках. Але, ще раз хочу підкреслити, все має відбуватися в правовому полі - і громадськість висловлювати свою позицію, і бізнес працювати та платити податки в бюджет - зазначив мер.

Нагадаємо, що вночі 19 травня на майданчику біля метро "Осокорки"  виріс скандальний будівельний паркан, попри мораторій за особистим підписом мера Віталія Кличка. На зеленій зоні біля метро планують звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисяч квадратних метрів. Активісти, що протестували проти скандальної забудови торгового центру на Осокорках, повністю розгромили паркан навколо будмайдану і перекрили проспект Бажана. Згодом вони розблокували проспект Бажана і завершили акцію.