Політика
20 травня 2015
Порошенко пояснив, чому він не може продати свій бізнес
Президент України може оприлюднити важливу інформацію щодо долі свого бізнесу вже за кілька тижнів.
news-image

В інтерв'ю ВВС президент України Петро Порошенко пояснив, чому не може продати свій бізнес, передає «Є».

За його словами, продати бізнес неможливо через те, що в Україні триває війна з Росією. При цьому він повідомив, що за кілька тижнів може оприлюднити інформацію щодо долі свого бізнесу.

Але коли я намагався продати, наприклад, мої активи в Росії, вони були негайно арештовані російським урядом, не даючи мені такої можливості, адже неможливо продати те, що знаходиться під арештом. І моя власність у Росії була конфіскована. І вони намагалися використати це як метод здійснення тиску. І це абсолютно неможливо, - нагадав Порошенко.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що кондитерську корпорацію Roshen хоче купити один із найбільших світових виробників кондитерських виробів компанія Nestle, але сторони не зійдуться в ціні. Roshen хочуть продати за 3 млрд доларів США, а покупець готовий заплатити втричі менше – 1 млрд доларів.

Як відомо, продати кондитерську компанію Порошенко обіцяв ще рік тому, проте й досі цього не зробив. Торік виручка Roshen впала до 750 млн доларів. У 2013 році продажі компанії перевищували 1 млрд доларів.

Читайте також: "Nestle" зацікавилось купівлею "Roshen"