Події
20 травня 2015
Україна та Польща планують виробляти унікальний камуфляж
Про це повідомили в медіацентрі "Укроборонпрому".
news-image

Як повідомляє «Є», сучасні камуфляжні засоби від компанії Lubawa SA, партнера "Укроборонпрому", передадуть українським військовим.

Крім того, Україна та Польща мають у планах почати спільне виробництво унікальних камуфляжних засобів. 

Зацікавленість у таких засобах захисту висловив безпосередньо Президент України під час огляду новітніх зразків озброєння на базі полігону 169 навчального центру "Десна" Сухопутних військ ЗСУ, - сказали у "Укроборонпромі". - Петро Порошенко доручив військовим ознайомитися з товарами Lubawa SA і провести їх випробування. Потім буде визначено перелік продукції, яка вироблятиметься на одному з підприємств "Укроборонпрому" в партнерстві з польською компанією.

У відомстві відзначають, що польська компанія готова інвестувати в розвиток такого виробництва на території України, надаючи технології, досвід і фінансові ресурси.

Першою позицією, яку Міноборони передадуть на тестування, буде мультиспектральна камуфляжна сітка - за технічними характеристиками вона не має аналогів на території України.

Цей засіб ефективно повторює природне середовище, що дає підвищений захист від пристроїв спостереження, а також знижує теплову віддачу прихованих об'єктів до 85%.

Випробування відбудеться із залученням представників Міністерства оборони та Збройних сил України.

Читайте також: Збройні Сили України мають чим зустріти ворога - Президент (фото)