Резонанс
20 травня 2015
СБУ заблокували банківські мільйонні рахунки ватажків терористичних організацій
Служба безпеки України та Державна служба фінансового моніторингу в результаті заходів з протидії фінансуванню тероризму заблокували банківські рахунки десяти ватажків терористичних організацій так званих «ДНР» і «ЛНР».
news-image

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Зокрема, зупинено видаткові операції на рахунках, що належать самопроголошеним «міністрам» та «головам народної ради» терористів. У дев’яти вітчизняних фінансових установах на рахунках т.зв. «голови ради міністрів» «міністра державної безпеки», «міністра транспорту», «міністра палива, енергетики та вугільної промисловості» інших підконтрольних терористам самозваних «посадовців» правоохоронці виявили понад 14 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, ці кошти призначалися для фінансування терористичної діяльності незаконних збройних формувань, організації антиукраїнських акцій, вербування найманців для участі у бойових діях проти сил АТО в Луганській і Донецькій областях.

Тривають заходи із викриття й ліквідування інших каналів фінансування тероризму, притягнення до відповідальності громадян, причетних до створення та діяльності терористичних організацій, зазначили в прес-службі.